Behandlingar

Vi kan erbjuda följande behandlingar

  • Klassisk svensk massage
  • PNF-töjningar
  • Triggerpunktsbehandlingar
  • Idrottsmassage
  • Kostråd
  • Personliga träningsprogram

VAD ÄR MASSAGE OCH VARFÖR ÄR DET SÅ BRA ?

massage_pic_005

Klassisk svensk massage


Som ren avslappning eller i behandlande eller förebyggande syfte. Ges mjukt eller djupgående, allt efter dina önskemål. Vid problem så som spända muskler, ryggskott, ischiasbesvär mm. verkar massage oftast positivt. Massagen ökar utsöndringen av oxytocin (kroppens lugn och ro hormon) och minskar utsöndringen av stresshormon.
massage_pic_027

PNF-behandlingar


Innebär muskeltöjningar på en enskild muskel och ger en mer långvarig effekt än enbart massage. Kombineras med massage på området där man har problem.

LÄS MER OM PNF-TÖJNING
massage-486700_1920

Idrottsmassage


En mer djupgående massage för att behandla enstaka muskler eller muskelgrupper.

LÄS MER IDROTTSMASSAGE

Olika Behandlingar

Massage ges av olika anledningar. Du kan ta massage i rent avslappnande syfte, i behandlande syfte eller som förebyggande. Massage kan vara djupgående, klassisk eller idrottsmassage, eller så kan de vara mjuk och lugnande. Har du ryggskott, spänningar i musklerna, kanske besvär med ischias så bör svensk klassisk massage vara djupgående för att hjälpa på bästa sätt.

Oxytocin, lugn och ro-hormonet utsöndras vid beröring, alltså vid massage. Det verkar lugnande och gör så att utsöndringen av stresshormonet kortisol minskar. Detta utsöndras oavsett om massage är djupgående eller avslappnande, så kallad taktil massage.

Svensk klassisk massage

Massagetermen i sig härstammar som så många andra ord troligtvis från det latinska ordet massa, som betyder beröring. De kan även komma från det arabiska ordet mass, som betyder trycka. Eller för den delen det grekiska masso som betyder knåda. I alla fall så har det en lång historia bakom sig och man har hittat benämningar i kinesisk skrift enda tillbaka på 5000-talet. Läkemedelskonstens fader, Hippokrates, skrev om den medicinska effekten av massage redan fyrahundra år f. Kr.

Det som en massör gör är att hen mjukar upp, töjer och stretchar musklerna i olika riktningar för att de ska bli lite längre, samt för att blodgenomströmningen ska öka i själva muskeln. Massage kan ges i förebyggande syfte vilket då ökar elasticiteten och blodgenomströmningen så att inte spänningar ska uppstå. Svensk klassisk massage kan även ges som behandling då problem redan uppstått. Man gör samma sak, men något mer djupgående. Detta sker såklart i samråd med kunden, så att massagen blir bekväm men samtidigt behandlande.

Skillnaden mellan en diplomerad massör och en massageterapeut är att en massageterapeut har mycket mer kunskap när det gäller kunskap om olika sjukdomar, mer fysiologi och har en kunskap i att töja muskler enligt PNF-metoden. En terapeut vet också när man bör undvika massage och kan också behandla åkommor som ryggskott, nackbesvär och andra besvär som är muskulära.